Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

_Οι μεγάλες αλήθειες του Σαββάτου_

Συνήθως ανακαλύπτεις μερικές από τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής σου κάνοντας κάτι τελείως άσχετο, για παράδειγμα, αναγκαζόμενος να περπατήσεις σχεδόν όλο το κέντρο για να κάνεις τα καλλυντικά ψώνια της γιαγιάς σου και γιατί τα λεωφορεία δεν περνάνε από τη Μητροπόλεως. Μέσα στο γλυκό και κρύο αεράκι της συννεφιασμένης πόλης μου απέκτησα την πολυτέλεια της μοναξιάς που δεν μου δίνεται συχνά τώρα τελευταία και την πολυτέλεια της σκέψης που προσπαθώ να αποφύγω τώρα τελευταία.
Ορίστε λοιπόν οι μεγάλες αλήθειες του Σαββάτου μου:
1) Ο άγιος Βασίλης είναι gay, εξήγησε με διαφορετικό τρόπο την ολόσωμη κόκκινη φόρμα με το άσπρο γουνάκι.
2)Μόνιμο κομμάτι του ουρανού της Θεσσαλονίκης είναι ένας γερανός που κάτι κατασκευάζει.
3) Έχω ξεχάσει τι υπάρχει πίσω από τα έργα του μετρό στην Εγνατία.
4) Χωρίς φίλους είσαι χαμένη υπόθεση, absolut fact.
5) Όταν αποδέχεσαι κάποιον όπως είναι, κάνεις δύο άτομα πιο ευτυχισμένα, εσένα που δεν προσπαθείς να επιβληθείς και τον άλλον που δεν προσπαθεί για κάτι που δεν είναι.
6) Memories are bitches.
7) Αποφεύγουμε να χαιρετήσουμε στο δρόμο τους παλιούς μας γνωστούς όχι γιατί βαριόμαστε, αλλά για να μην παρατηρήσουν ότι ο άνθρωπος που ξέρανε δεν υπάρχει πια.
8) Όταν δεν κρατιέται μία υπόσχεση είναι πιο δύσκολο για τον υποσχόμενο παρά γι αυτόν που περιμένει, γιατί ο υποσχόμενος για άλλη μια φορά δεν θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών της στιγμής.
9) Η γιαγιά μου φοράει περισσότερη ενυδατική από εμένα.
10)Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να μεγαλώνεις μαζί με τους καλύτερους φίλους και κάποια μέρα να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι πια φίλοι αλλά κομμάτι του εαυτού σου και χωρίς αυτούς θα ήσουν άλλος.
11)Το "για πάντα" και το "ποτέ" είναι λέξεις για τα βιβλία της Jane Austen και όχι για την πραγματική ζωή όπου το "για τώρα" είναι πιο ασφαλής και λιγότερο επίπονη διατύπωση.
12)Ο Oscar Wilde έχει πάντα δίκιο ( Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου