Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Παζάρι Βιβλίου

Κάπου ανάμεσα στις ψυχώσεις της Sarah Kane, τον απίστευτο μου πονοκέφαλο, τις κρίσεις αυτοεκτίμησης και τις επερχόμενες πρόβες, η Ρ. και η Α. με σύρανε κυριολεκτικά στο παζάρι βιβλίου που γίνεται στην πλατεία Odeon. Περίμενα, φυσικά, ότι θα μου αρέσει, αλλά, δεν περίμενα ότι θα αντιμετώπιζα αυτήν την κατάσταση. Ένας μεγάλος αντικειμενικά χώρος εξοπλισμένος, μόνο με τα απαραίτητα ράφια και ένα υποτυπώδες ταμείο να πήζει από βιβλία.Κι αυτό το περίμενα.Εκείνο που με εξέπληξε είναι ότι έπηζε και από ανθρώπους. Ανθρώπους μικρούς, μεγάλους, με διαφορετικά στυλ, διαφορετικές προτιμήσεις.'Ένας χώρος στον οποίο μπορούσες να βρεις από ποιητικές συλλογές του Καβάφη μέχρι συνταγές μαγειρικής, και από θεατρικά του Τσέχωφ μέχρι συμβουλές για ταντρικό σεξ.Ήταν όλα εκεί και κυρίως ήταν όλοι εκεί. Χωρίς να μπορώ να πω ότι η οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, οι απίστευτα χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την απέραντη ποικιλία των βιβλίων, σε έκαναν να το παραβλέψεις.
Χαθήκαμε στους διαδρόμους και βρεθήκαμε στα παιδικά μας χρόνια με παραμύθια του Άντερσεν, περάσαμε γλυκά στην εφηβεία με τις περιπέτειες από τις Μικρές κυρίες, ερωτευτήκαμε με τον Εμίλ Ζολά και καταλήξαμε να γελάμε με ανέκδοτα για μικρούς και μεγάλους. 
Ένας μικρός παράδεισος για τον καθένα κατοικοεδρεύει στη μικρή μας πόλη και είναι προσβάσιμος σε όλους.Σου προσφέρει άπειρα ταξίδια όπου το ακριβότερο εισιτήριο κοστίζει μόλις 7 ευρώ και κυρίως σου επιτρέπει να ονειρευτείς, χωρίς να πρέπει να απολογείσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου