Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

F for....

Όλα ξεκίνησαν κάπου στο νηπιαγωγείο, όταν ένα άλλο χαριτωμένο κοριτσάκι ή αγοράκι κατευθύνθηκε προς το μέρος μας και με ελαφρά γερμένο κεφάκι στο πλάι μας ρώτησε: παιδάκι, θέλεις να γίνουμε φίλοι?Κι εκεί άρχισε η κοινωνικοποίηση μας και η είσοδος μας στον υπέροχο κόσμο των φίλων. Τα πράγματα συνεχίστηκαν με γλύκα ποιηματάκια όπως :φιλία λέξη ιερή/φιλία λέξη θεία/ και πάρτε για παράδειγμα ελλάδα και τουρκία...εξελίχθηκαν σε μεγαλεπήβολες δηλώσεις: B.F.F.E. και έφτασαν μέχρι τη μανιώδη παρακολούθηση των "φιλαρακίων" και φυσικά την απόλυτη ταύτιση του καθενός από εμάς με τις περιπέτειες των ηρώων.
Κι ύστερα προσγειωθήκαμε στον πραγματικό κόσμο.Εκεί που συνέβαιναν πράγματα και σε εμάς κι όχι μόνο στους τηλεοπτικούς μας ήρωες, εκεί που θέλαμε κάτι παραπάνω να μας στηρίξει τα βράδια που δεν ήμασταν οκ, από μια μεγαλεπήβολη δήλωση, εκεί που η ύπαρξη ενός φίλου ήταν πιο σημαντική από την ύπαρξη οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.
Να είσαι φίλος με κάποιον σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να αρπάξεις το χέρι του όταν πέφτει από το γκρεμό ανά πάσα στιγμή.Δεν περιμένεις, όμως, να πέσει στο γκρεμό, είσαι εκεί σε κάθε βήμα και προσπαθείς να το εμποδίσεις.Δε χαίρεσαι που έπεσε για να λες ότι είσαι αυτός που τον έσωσε. Κι όταν τον ανεβάσεις δεν το ξεπαρατάς στην τύχη του.
Να είσαι φίλος με κάποιον σημαίνει να σε απασχολεί και το παραμικρό του πρόβλημα κι όχι να σκέφτεσαι μόνο ότι θεωρείς εσύ σημαντικό.Να προσέχεις κάθε κουβέντα που βγαίνει από τα χείλη του.Το καλημέρα του να είναι εξίσου σημαντικό με το σκέφτομαι να αυτοκτονήσω.Να χαίρεσαι με τη χαρά του, πιο πολύ απ'όσο χαίρεσαι με τη δικιά σου χαρά και να το δείχνεις έμπρακτα.
Να είσαι φίλος με κάποιον σημαίνει ότι δεν κάνεις το φίλο σου να νιώθει άσχημα για κάτι που εσύ έχεις κι αυτός όχι, ούτε τον ζηλεύεις για κάτι που αυτός έχει, ενώ εσύ όχι.
Να είσαι φίλος σημαίνει τα δικά σου προβλήματα να κάνουν χώρο για τα προβλήματα του φίλου σου, όχι με κόπο, αλλά, με χαρά.
Να είσαι φίλος, δε χρειάζεται ούτε ορισμό, ούτε οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου