Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα πρωί..αλλιώτικη.

Δευτέρα πρωί στη Θεσσαλονίκη.Μια πολυπόθητη αργία και 4 φίλες που διαβάζουν σε ένα καφέ.Ιδανικά τα πράγματα πήγαν κάπως έτσι:βρεθήκαμε με γέλια και φωνές,κάτσαμε να διαβάσουμε με όρεξη σε αυτό το ήσυχο και μυρωδάτο καφενεδάκι και το μεσημέρι αλαφρωμένες από το βάρος των άλλων υποχρεώσεων περπατήσαμε ως τα σπίτια μας στην όμορφη ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη.Στην πραγματικότητα έγινε έτσι: Εγώ να δίνω μάθημα την επόμενη και να τρέχω να βγάλω ύλη σαν τρελή τη μοναδική μέρα που δεν είχα δραματική και που ήθελα σαν τρελή να πεθάνω στο κρεβάτι μου..Η Ε. μόλις ερχόταν από τον εισαγγελέα για να κάνει σύσταση στον τρελό που απειλεί να σκοτώσει αυτήν και το μπαμπά της,η Δ. χαμένη στις σκέψεις της να μην ενδιαφέρεται καν να μας βάλει στο μικρόκοσμο της και να εμείς να σκεφτόμαστε αν αυτό το τοίχος σπάει ή είναι αργά πια,και η Ν.πάντα λίγο εκτός χρόνου,με την καλή έννοια να προσπαθεί να τα προλάβει όλα λίγο πριν φύγει για Βόλο.Ναι, μια κάπως παράξενη παρέα με τέσσερις διαφορετικούς κόσμους, που ενδεχομένως να συγκρούονταν σιωπηρά ή και δυνατά,σε μια καφετέρια με άπειρο θόρυβο και δυνατά decibel απαίσιας μουσικής,ναι.Αυτές ήμασταν αλλά όποιος καθόταν σε εκείνο το τραπέζι θα καταλάβαινε κάτι άλλο κι όχι τα οφθαλμοφανή,Εδώ και τόσα χρόνια μας καλύπτει ένα πέπλο,ένα πέπλο αγάπης.Αυτό που η μία ολοκληρώνει τη φράση της άλλης,που τα μάτια μιλάνε την πιο περίπλοκη γλώσσα του κόσμου χωρίς τα χείλη καν να κουνηθούν,που κάνεις 2 μήνες να ειδωθείς κι είναι σαν να ήσουν μαζί εχθές,που ένα ηλίθιο και απαίσιο αστείο για τον υπόλοιπο κόσμο μας κάνει να γελάμε 7 ώρες αδιάκοπα,αυτό που αγαπώ.Κάθε άνθρωπος αν είναι αρκετά τυχερός θα γευτεί έστω και λίγο κάτι τέτοιο.Όταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου,μου έλεγε ότι όλοι έχουμε ένα φύλακα άγγελο.Εγώ ξέρω ότι έχω τρεις.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

1 Σαββατιάτικο πρωινό/2 νίκες/7 χαμόγελα

2-1 στο tie break. Το πρώτο σετ ήταν σχεδόν άνετο,μερικοί πρώτοι πόντοι στον αντίπαλο κι οι υπόλοιποι δικοί μας.Στο δεύτερο δυσκόλεψαν τα πράγματα κι έμεινε λίγο πίσω, με τον αντίπαλο σε όλη αυτή τη διάρκεια να χτυπιέται σαν μωρό για τους κλεμμένους πόντους,για τα δικά του έξω που θα'πρεπε να είναι μέσα,για τα δικά μας μέσα που θα'πρεπε να είναι έξω κ.ο.κ.Για κάποιο περίεργο λόγο θα ορκιζόμουν ότι το έχασε σχεδόν επίτηδες για να δώσει λίγο θέαμα σε εμάς, που αφού πήγαμε που πήγαμε μέχρι εκεί ας βλέπαμε τουλάχιστον κι ένα γεμάτο σασπένς tie break..Τελικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο νικήσαμε.
Νικήσαμε είναι κάπως πλεονεξία από μέρους μας, βέβαια.Δε νικήσαμε,νίκησε. Αυτός κράταγε τη ρακέτα,αυτός έβαζε τους πόντους, αυτός έκανε τα slices,τα backhands.Εμείς απλά κοιτούσαμε.Και,ναι ,στέλναμε και θετική ενέργεια.Ανόητο μεν,το ξέρω, αλλά για κάποιο λόγο χθες κατάλαβα ότι η ενέργεια 6 ανθρώπων μπορεί να προσπεράσει και το πιο σκληρό τζάμι.Τη μεγαλύτερη έκπληξη μου την έκανε ο Κ.πραγματικά κατάλαβα ότι είχε δίκιο.Δεν τον ήξερα καθόλου,απλά είχα ακούσει δύο πράγματα γι αυτόν.Κοιτούσε σε όλο τον αγώνα απερίσπαστος,παρά την αιθέρια ύπαρξη που κυκλοφορούσε τριγύρω στο κυλικείο και θα μπορούσε να τον αποσπάσει άνετα.Ναι,αισθάνθηκα πολύ εκτός,οι φίλοι του κι εγώ,αλλά από την άλλη όπως τους έβλεπα να του δίνουν τόση προσοχή,ήμουν απίστευτα χαρούμενη που είχε τόσους να τον αγαπάνε.
Ταυτόχρονα,έξω εγώ έδινα μια ακόμη μάχη με την Α. Δεν είχε καταφέρει η "θετική ενέργεια" να διαπεράσει τη σχέση μας.Νομίζω ήταν αναμενόμενο.Πρώτος πόντος: παίζει από πίσω το: fell in love with an alien αναφέρει ότι το άκουγε ,πολύ,μικρή.Ο Σ. ρωτάει ποιος το λέει και απαντάει κάτι που δεν ήταν σωστό.Όχι το λένε οι kelly family πετάγομαι.Εγώ,διόρθωσα την Α. σε μουσικό ζήτημα,αυτήν που τα ξέρει όλα,που τη θαυμάζαμε συνέχεια, που έχει ακούσει τα πάντα.Πόντος δεύτερος: Παίζει το winner takes it all.Επιμένει ότι είναι των queen,επιμένω ότι είναι των abba,της το επιβεβαιώνω αναφέροντας το mama mia και την ακριβή σκηνή που η Μέριλ τα δίνει όλα τραγουδώντας .Ναι, φυσικά και είχα δίκιο,φυσικά και την είχα ταπώσει για δεύτερη φορά.Σε όλα αυτά τα μάτια μας στον Η. Στο μεταξύ μετράω τους πόντους σωστότερα από αυτήν και στο τέλος παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της να μπω σε άλλο ταξί κατάφερα να μπω στο ίδιο με τον Η. Αυτό που δεν ξέρει,είναι ότι είχε χάσει από την αρχή όταν είχε πει περίπου 33 φορές  με άφησες επικεφαλή!!Το επί κεφαλής είναι άκλιτο!!
1 σαββατιάτικο πρωινό.2 νίκες, φυσικά η δεύτερη πιο ασήμαντη από την πρώτη.7 χαμόγελα όταν βγήκε από το γήπεδο αφήνοντας πίσω τα πάντα από προσωπικά μεταξύ μας.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Άλλο ένα σαββατιάτικο πρωινό..Δε ξέρω αν μερικές φορές αυτό που λέμε είναι αυτό που πραγματικά θέλαμε να πούμε ή αν αυτό που καταλήγουμε να κάνουμε είναι αυτό που θα διαλέγαμε από την αρχή..Σε έναν ιδανικό κόσμο οι επιλογές λόγων και πράξεων θα γίνονταν ανεξαρτήτως συνεπειών και συνθηκών.Στον πραγματικό κόσμο,όμως,μια σου λέξη ή μια σου πράξη μπορεί να επηρεάσει από έναν, μέχρι εκατομμύρια ανθρώπων.Κι ας αφήσουμε το εκατομμύρια γι αυτούς που "μπορούν" να το χειριστούν..Από τη μία είναι όμορφο,μια γλυκιά λέξη να αλλάζει όλη τη μέρα κάποιου, από την άλλη γιατί μια λάθος δικιά μου επιλογή πρέπει να εμπλέκει και τις ζωές των ανθρώπων γύρω μου.Μεγαλώνοντας μας έμαθαν να τρώμε όλο μας το φαγητό,να κουμπωνόμαστε όταν έχει κρύο,να μην αντιμιλάμε στους μεγαλύτερους, να κάνουμε το σταυρό μας όταν περνάμε από εκκλησιές και άλλες τέτοιες απόλυτες διδαχές,δεν μπορούσαν να μας διδάξουν επίσης και ότι μεταξύ α και β θα διαλέγεις πάντα το β, ας πούμε..??όλα θα ήταν τόσο πιο απλά..

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τώρα είμαι σε άλλη συχνότητα.Αλήθεια.Δεν ονειρεύομαι πια.Είμαι μια βιαστική.

Βαθύ μπλε σχεδόν μαύρο..Μύρισε κανέλα και λεμόνι ,αισθήματα ροζ και γκρι παλ, κόκκινα δαμάσκηνα σε μαξιλάρι, πουπουλένιες μοναξιές κι άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα αισθήματα-πομπώδεις λέξεις που υποτίθεται ότι υποδηλώνουν πολύ μεγάλη σοφία κι εμπειρίες ζωής από...από τι; Από μια γεμάτη και πονεμένη ζωή..Ειλικρινά βαρέθηκα τα δήθεν..Τα ψεύτικα φιλιά, τα ψεύτικα χρόνια πολλά, τα φορεμένα χαμόγελα, τις επιτηδευμένες αγκαλιές!!!Φυσικά και είναι εύκολο να φιλήσεις κάποιον στα ψέμματα,αλλά δεν θα τον αγκαλιάσεις ποτέ στα ψέμματα. Κανείς δεν μπορεί να υποκριθεί αγκαλιά..Σχεδόν απαγορεύεται... Αν είσαι μόνος σκέψου γιατί,μην ωραιοποιείς τις σκέψεις σου με ωραίες λέξεις.. Ωραιοποίησε τις πράξεις σου..